Aan het woord "Jelba helpt ons bij het verbeteren van onze B2B-leadgeneratie. De B2B experts hebben kennis van onze markt en helpen ons zo aan meer offerteaanvragen."
Jacob Jan Stuyt Com. directeur

Rolan Robotics is al 25 jaar specialist in robotsystemen. Dit maakt dat zij is uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de Benelux. Ondertussen zijn er al meer dan 1.000 robotsystemen geleverd. Hierbij kunt u denken aan lasrobots en handlingsrobots in de metaalsector, maar ook in de food en non-food industrie. Rolan Robotics heeft lasrobots van OTC en handlingrobots van OTC, Stäubli en Fanuc.


Stap 1: Digitale groeistrategie

Wij ondersteunen Rolan Robotics bij haar digitale groei door online te adverteren en content te schrijven en optimaliseren. Om een geschikte groeistrategie te kunnen ontwikkelen is er een uitgebreide analyse gedaan van de resultaten van Rolan Robotics. Zo zagen wij voornamelijk potentie in het verbeteren van de leadgeneratie. Om de leadgeneratie te kunnen verbeteren focussen wij ons op het optimaliseren van de marketing funnel. De ontworpen Display Ads worden ingezet in de vorm van een B2B evergreen campagne. Door de toepassing van een evergreen campagne kan er gericht data worden verzameld met een zoekwoord met volume dat altijd relevant is.


Stap 2: Technologie

Met sterke, heldere content en Display Ads trekken wij relevant bezoek aan voor de website. Offerteaanvragen staan op de website centraal als conversie. Met behulp van B2B Conversie optimalisatie zorgen wij ervoor dat het aantal offerteaanvragen toeneemt. Om dit te bereiken designen we een nieuwe landingspagina waar de potentiële koper wordt verleid om een offerteaanvraag te doen. Door de conversiebuttons aantrekkelijker te maken met een nieuw ontwerp zetten wij de website bezoekers aan tot actie. Daarnaast maken wij het de bezoeker gemakkelijk om contact te leggen met één van de experts van Rolan Robotics door de toepassing van een geïntegreerde chatfunctie.


Stap 3: Uitvoering

De experts van Jelba van de B2B online marketingafdeling van Rolan Robotics zetten zich maximaal in om de leadgeneratie te verbeteren, met als doel: het aantal kwalitatieve leads laten toenemen en de vertegenwoordigers van Rolan Robotics aan tafel te krijgen bij de prospect. Wij richten ons op het binnenhalen van zo veel mogelijk leads, maar ook op het verbeteren van de kwaliteit van deze leads. De sleutel tot succes is hierbij een samenspel van verschillende activiteiten. In het geval van Rolan Robotics zijn dat de nieuwe landingspagina, het optimaliseren van de website, het toevoegen van waarde met content en het draaien van een evergreen campagne met Display Ads. Zo komen er steeds meer, maar ook steeds kwalitatievere, leads binnen. Dat is pas een mooi resultaat!

Resultaten om trots op te zijn

Sterke stijging in het verkeer
Meer aanvragen
Toename nieuwe klanten, toename omzet