Wat is B2B E-commerce?

Wat is B2B E-commerce?

B2B E-commerce is het geheel van kopen en verkopen via internet. B2B webshops zijn vaak de winkel waarin dit dan plaatsvindt. Een term die wij hier wel vaker tegenkomen is e-business.

E-business kan gezien worden als een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Een voorbeeld van zo’n transactie is de aankoop van een product in een webshop. Wij kunnen dan ook stellen dat door het online winkelen de term e-commerce bekend is geworden.

Het verschil tussen B2B e-commerce en B2C e-commerce zit niet alleen in de naam. Het opzetten van een webwinkel gericht op de consument kent een andere dynamiek dan een webshop gericht op de professional.

B2B e-commerce kent verschillende modellen. Binnen Jelba hanteren wij het 5 verschillende type B2B e-commerce modellen. De oorsprong van deze verschillende modellen is te herleiden naar de traditionele verhouding tussen de fabrikant en de technische groothandel. Dit is voor een groot gedeelte nog steeds onveranderd. De fabrikant ontwikkelt producten, maakt ondersteunend verkoopmateriaal, geeft een training en verwacht dat de (technische) groothandel (ongeveer 150 in Nederland) zijn verkooppower waarmaakt in zijn winkels en bestelsystemen. Deze verhouding en dit model staat sinds enkele jaren flink onder druk door de snelle opmars van B2B.

Als u meer informatie hierover wilt lezen. Lees dan onze B2B update: “Opmars B2B E-commerce wordt onderschat”

Vraag offerte aan

Jelba en B2B E-commerce

Het is erg belangrijk om deze vorm van B2B e-commerce op de juiste manier uit te voeren. Dit is essentieel voor het succes ervan. Bij Jelba hebben wij B2B experts op het gebied van e-commerce. Wilt u meer weten over B2B e-commerce en alle mogelijkheden neem dan contact met ons op. Jelba is specialist in het bouwen en runnen van succesvolle B2B webshops.

Vraag praktijkvoorbeelden aan

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed.