Wat is B2B Video Marketing?

B2B Video Marketing wordt met de dag populairder. In de consumentenmarketing is video een onmisbaar kenmerk geworden in de marketingmix van online marketing. Marketeers proberen op allerlei manieren de beoogde doelgroep te triggeren door middel van interessante video’s. In de B2B wereld moet video nog zijn grote doorbraak vinden als marketingmiddel. Om die reden kunt u momenteel eenvoudig veel terrein winnen op het gebied van video. Hiermee kunt u uw online zichtbaarheid en uw marketingactiviteiten verbeteren. Jelba is specialist in B2B Video Marketing. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over.

Waarom starten met B2B Video Marketing?

De meeste mensen kijken liever een filmpje dan dat ze een tekst lezen. Dat geldt ook voor professionals. Een video bekijken is sneller en gemakkelijker dan een gebruiksaanwijzing lezen. In de B2B wereld heeft men bovendien al gauw te maken met technische en/of complexe onderwerpen. Blogs of andere promotionele teksten kunnen hierdoor lastig te lezen zijn, zeker als u een bepaalde toepassing van uw product wilt uitleggen. Een video is een eenvoudiger middel om uw klanten te informeren. Daar komt bij dat inkopers eerder geneigd zijn om een product te kopen na het bekijken van een video dan na het lezen van een tekst.

Organische vindbaarheid

B2B Video Marketing is ook belangrijk voor uw organische vindbaarheid. Video’s vormen een essentieel onderdeel in de zoekresultaten van Google. YouTube (onderdeel van Google) is na Google de grootste zoekmachine en dus is het ook belangrijk dat u zichtbaar en vindbaar bent op dit platform. Daar zijn sterke video’s voor nodig. Niet alleen de inhoud van de video is belangrijk. Ook beschrijvingen, tags en andere details vormen bepalende factoren in de organische vindbaarheid van uw video. Daarnaast dragen video’s bij aan de organische vindbaarheid van uw website indien u deze bij uw blogs of op andere pagina’s plaatst. Video is een namelijk vorm van rijke content, d.w.z. dat het waarde toevoegt aan uw pagina.

4 tips voor B2B Video Marketing

Wij adviseren om vast te houden aan een aantal basisregels bij het ontwikkelen van het beeldmateriaal. Daarom geven we u vier tips voor succesvolle B2B Video Marketing:

  • Zorg voor een verzorgd, zakelijk en overzichtelijk YouTube-kanaal. Dit is het kanaal waarop u uw video’s presenteert. Een sterk ingericht YouTube-kanaal draagt bij aan de vindbaarheid van uw video’s.
  • Zorg voor een duidelijke huisstijl in uw video’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaste intro en outro, terugkerende graphics of een bepaalde filmstijl die u consequent toepast.
  • Informeren is belangrijker dan entertainen. Uiteindelijk is het doel dat de klanten of prospects beter geïnformeerd worden door de video’s en uiteindelijk doorklikken naar de website voor een lead of naar de B2B webshop voor een bestelling.
  • Geef niet op! Veel B2B marketeers haken al na één of twee video’s weer af. Het is echter een kwestie van volhouden en doorgaan, ook als je eerste video’s niet meteen aanslaan. De aanhouder wint!

Adverteren met een B2B video

Een veel voorkomende vorm van adverteren met B2B video is pre-roll advertising. Dit is een video die te zien is als advertentie voorafgaand aan andere video’s die relevant zijn voor en/of populair zijn bij uw potentiële klanten. Meestal gaat het hierbij om B2B trailer, een korte video met een kernachtige boodschap of teaser. Er zijn verschillende kanalen waarop u kunt adverteren met een B2B video. Naast YouTube zijn diverse andere sociale media, zoals Facebook en Instagram, zeer geschikte kanalen om videoadvertenties op te verspreiden. Video’s op sociale media zijn bovendien een uitstekend middel voor influencer marketing.

Soorten B2B video

Bij B2B Video Marketing denken veel mensen direct aan commercials. Dit hoeft niet per se het geval te zijn. Video’s zijn er in verschillende soorten en maten. In de B2B markt zijn expertvideo’s bijvoorbeeld een populair format. In een expertvideo legt u een product, een bepaalde toepassing of een ander onderdeel van uw business uit. Dit is een uitstekende manier om uw expertise te tonen aan uw klant. Bovendien kunt u met deze video’s specifieke vragen van klanten en prospects beantwoorden, zodat zij in hun zoektocht sneller bij uw bedrijf uitkomen. Met relevante video’s werkt u dus ook aan uw inbound marketingstrategie.

Meer weten?

Interesse in B2B Video Marketing? Exclusief voor klanten biedt Jelba B2B videoproductie aan. Bekijk ons YouTube-kanaal voor voorbeelden. Wij produceren video’s die volledig zijn toegespitst op de B2B branche. Als u meer wilt weten over B2B Video Marketing en de mogelijkheden hiervan, neem dan contact met ons op. Jelba heeft als speerpunt om kwalitatieve leads en transacties te scoren voor haar B2B klanten.

Heeft u aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar collega@jelba.nl. Alvast bedankt.

Vraag praktijkvoorbeelden aan

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed.