Wat is Social Selling?

Social selling is het aangaan van persoonlijk contact met de potentiële koper met als doel degene te verleiden tot een aankoop. Dit wordt steeds meer toegepast en is de ultieme vorm van personalisatie in de sales en online marketing. En personalisatie wordt alleen maar belangrijker in de marketing door features zoals marketing automation, liquid content en account based marketing. Bij social selling zoekt u direct contact met potentiële klant. U kunt prospects bijvoorbeeld via sociale media benaderen. Bijvoorbeeld via hun Linkedin profiel.  

Social selling aanvulling klassieke verkoop

Sommigen denken dat social selling de klassieke verkoop gaat vervangen. Maar wij zien het eerder als een aanvulling op het bestaande verkoopproces. Door nieuwe technieken en toenemende concurrentie moeten bedrijven steeds meer doen en steeds creatiever zijn om hun producten onder de aandacht te krijgen bij de doelgroep. Social selling is hier een uitstekende methode voor. Dit hoort naar ons idee dan ook binnen een volledige ingerichte online marketingafdeling.

B2B Online Marketing bij Jelba

Wat is belangrijk bij de inzet van social selling?

Business is gunnen. Dit is van groot belang om te onthouden. Als u ermee start, doe dit dan ook vanuit u als persoon. Probeer niet overal het logo op te plakken van uw bedrijf, product of merk maar ga de interactie aan vanuit u als persoon en expert. Zo komt het ook nog eens minder over als koude acquisitie. Bedrijven doen zaken met bedrijven, maar personen maken contact met personen.

Social selling gaat dus vaak via sociale netwerken. Nieuwe klanten of prospects worden vaak benaderd via netwerken zoals LinkedIn. Het is dus belangrijk om uw social media accounts aantrekkelijk te maken, maar ook om uzelf te blijven. Het is belangrijk om een sterk persoonlijk merk (personal brand) te hebben. Verder is het cruciaal dat u de potentiële kopers goede informatie brengt. Wees betrokken, reageer actief en draag oplossingen aan. Verwijzingen naar persoonlijke blogs of reviews van experts dragen hier bijvoorbeeld erg aan bij.

Social selling experts

Het doel van al onze klanten is om meer omzet te realiseren via het internet. Wij zorgen ervoor dat zij slagen in deze missie.  Bent u een B2B bedrijf dan maken wij graag vrijblijvend uw online kansen inzichtelijk. En geven u een advies waar u nu staat ten opzichte van uw concurrenten. Klik hier om deze scan aan te vragen.

Heeft u vragen over B2B online marketing? Start dan rechts onderin dit scherm eenvoudig een chat of bel telefoonnummer 030 – 227 14 23. Wij zijn elke dag actief met technologie en doelgroepen om het beste resultaat (meer business via online kanalen) voor onze klanten te realiseren. Wij delen onze kennis en ervaringen op het gebied van content marketing graag.

Vraag praktijkvoorbeelden aan

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed.