Magento 3: Software voor (B2B) webshops

Magento is het populairste e-commerce systeem ter wereld; ook voor B2B webshops. 93% van B2B inkopers koopt liever online, waar duidelijke informatie aanwezig is, direct van de aanbieder. Zoals u waarschijnlijk al weet zijn Magento 1 en 2 al een tijdje op de markt. Magento 3 gaat dus ook een keer komen en als het zover is, dan kunt u ook op ons rekenen. Ook al is er nog weinig bekend over Magento 3, we kunnen uitbreidingen verwachten die de gebruikersvriendelijkheid van de software nog verder optimaliseert. Jelba is expert in het bouwen en runnen van B2B websites en B2B webshops. Hiervoor werken wij met diverse B2B webshop software, zoals Magento 1 en Magento 2. Maar wat is het eigenlijk? En wat kunt u precies met de software van Magento?

Wat is Magento?

Magento software is een open-source software waarmee (B2B) webshops gebouwd kunnen worden. Omdat het open-source is, wordt het platform continue verbeterd door programmeurs wereldwijd. Dit zorgt ervoor dat er regelmatig updates beschikbaar zijn ten behoeve van bijvoorbeeld de veiligheid. Daarnaast zijn er ontzettend veel modules (plug-ins) te downloaden, waardoor men relatief eenvoudig nieuwe functionaliteiten kan toevoegen aan een Magento website. Modules bieden overigens niet altijd de gewenste uitkomst: deze uitbreidingen zijn namelijk niet specifiek voor uw website gebouwd. Installeer daarom nooit zomaar iets zonder eerst een volledige back-up van uw website te maken. Hiermee voorkomt u conflicten die onomkeerbaar zijn. Magento is een stabiel en populair platform, echter is de configuratie vrij complex. Wij raden u daarom aan om altijd een front/back-end developer te raadplegen, die gespecialiseerd is in Magento. Een ander voordeel van Magento 1, 2 en straks ook Magento 3 zijn de mogelijkheden om te koppelen ERP systemen of B2B P.I.M systemen als Greedy Bean.

Vraag offerte aan

Verschillen Magento 1 en 2

Magento 2 is eind 2015 uitgekomen en is daarmee overgestapt op een nieuwe architectuur. Indien u een Magento 1 had en wilt overstappen naar Magento 2, moet de webshop opnieuw gebouwd worden. Het is namelijk een compleet nieuw platform met een andere architectuur en meer systeemeisen. Dit zal ook gaan gelden voor Magento 3. Maar wat zijn precies de verschillen tussen 1 en 2? Hieronder zijn een paar opvallende verschillen opgesomd:

 • Makkelijkere interface
  Het gebruik van Magento 2 is wat makkelijker. Gebruikers kunnen items beter vinden en aanmaken. Hierdoor kunnen eigenaren van webhops makkelijker zelf dingen aanpassen. Hiernaast is de backend ook responsive waardoor het toegankelijker is om de webshop overal, en op elk apparaat, te benaderen.
 • Sneller
  Dankzij de zogeheten Varnish Cache is Magento 2 tot wel 25% sneller dan Magento 1. Doordat deze versie een stuk sneller is, is die gebruikersvriendelijker en zorgt voor minder afhakers in uw webshop. Hiernaast worden veranderingen ook sneller doorgevoerd.
 • Voor ontwikkelaars
  Dat Magento zo succesvol is, is voornamelijk te danken aan het werk van vele ontwikkelaars. Magento 2 heeft, speciaal voor ontwikkelaars, een nieuw framework gebouwd waardoor ontwikkelaars de performance van de webshop kunnen optimaliseren. Fouten worden hierdoor sneller opmerkt, en dus opgelost. Dit komt vaak ten goede van de indexatie: een website met veel fouten wordt door Google afgestraft, wat resulteert in een lagere ranking.
 • Responsive
  Met Magento 2 is het makkelijker geworden om de webshop gebruikersvriendelijk te maken voor tablets en smartphones. Het standaardthema is volledig responsive. En zoals eerder vermeld, is ook de back-end responsive waardoor het makkelijker wordt om aanpassingen aan de webshop te doen op een tablet of smartphone.
 • Veiligheid
  Magento 2 dwingt ontwikkelaars op een gestroomlijnde manier te werken, waardoor er minder veiligheidslekken ontstaan. In de toekomst zal de veiligheid van het systeem alleen maar belangrijker worden, en daarom wordt op dit punt ook weer een optimalisatieslag bij Magento 3 verwacht.

Voordelen van een B2B webshop in Magento

 • De open-source software van Magento is uitermate geschikt voor B2B 
 • De software is makkelijk uit te breiden dankzij duizenden verschillende modules.
 • Magento is makkelijk te koppelen met veelgebruikte systemen, zoals een ERP of een PIM.
 • Magento biedt ondersteuning in vele verschillende talen en munteenheden.
 • Er zijn wereldwijd ontwikkelaars die de software continu verbeteren en aanpassen.

Magento in de B2B sector

Ook voor de B2B-sector is de software van Magento uitermate geschikt. Dit komt door het feit dat Magento de mogelijkheid biedt om profielen te maken op basis van ‘klantsegmenten’. Hiermee kunt u uw klanten de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig online bestellingen te plaatsen tegen eigen netto-prijzen. Door middel van deze accounts kunnen uw klanten tevens order herbestellen of door middel van een simpele import, met daarin de sku’s / aantallen, snel bestellen. De verkoop kan gemaximaliseerd worden door uw klanten niet enkel via ideal te laten betalen, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid te geven om op rekening te bestellen. Magento houdt het beschikbare krediet bij en houdt verkopen vast wanneer voorgedefinieerde limieten worden overschreden. Hiernaast kan Magento grote volumes aan, in tegenstelling tot sommige andere platformen, die bij veel en complexe productdata, problemen ondervinden. Verder biedt Magento uitgebreide opties om producten te kunnen configureren in termen van filters, tabellen en andere attributen.

Jelba en Magento 3

Jelba is gespecialiseerd in Magento 1 en 2 en zal u in de toekomst ook kunnen ondersteunen bij Magento 3. Wij bouwen, integreren (koppelen met ERP en andere systemen), optimaliseren en runnen een aantal grote B2B webshops voor onze klanten, met groot succes. Omdat het belangrijk is dat uw webshop goed werkt en goed ingericht wordt, is het belangrijk dat u een expert inschakelt bij het toepassen van Magento. Een goed ingerichte webshop scheelt tijd, geld en de mogelijkheid om uw verkoopprocessen geheel te digitaliseren. Wilt u meer informatie over Magento, of heeft u nog opmerkingen? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Vraag praktijkvoorbeelden aan

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed.